Welkom bij de handleiding voor het maken van een nieuw “Inspectie formulier” . Binnen de Renovatieplanner word deze data gebruikt in de inspectie app.

Deze "Inspectie formulieren" kunnen worden gemaakt in de bibliotheek.

Voor deze handleiding richten we ons op de "Inspectie formulier" in de bibliotheek, in een andere handleiding leggen we uit hoe je deze data toepast in de inspectie app.

Let op! Om in de bibliotheek een data set aan te kunnen maken of te kunnen bewerken heb je speciale rechten nodig. Gebruikers binnen je organisatie met Admin rechten kunnen je indien nodig de van de benodigde rechten voorzien.

Het toevoegen van een inspectie formulier

In deze handleiding leer je een "Inspectie formulier" aanmaken die door de inspectie app gebruikt worden. In deze app verstaan wij de volgende termen:

• Inspecties: Algemene status van woningen; enkele woningen worden geïnspecteerd om een geheel beeld te krijgen van de status van het gehele project.
  • Registraties: Een registratie van de gemaakte aanpassingen in een project.

Klik op "Inspectie" onder het kopje "Bibliotheek":

Aanmaken inspectie formulieren

Op het volgende scherm is deze knop te zien:

Druk op de knop "+ Nieuw formulier".

Er wordt een dialoog geopend waar een titel ingevoerd kan worden:

Vul hier de titel in en klik op opslaan.

Het "Formulier" is aangemaakt. Na het toevoegen van een "Formulier" word het volgende scherm getoond.

Overzicht scherm

In dit scherm is de individuele data toe te voegen. Ook kan hier worden besloten of de geselecteerde data set in de inspectie app moet worden getoond.

Vraag toevoegen

In dit scherm kan door op de "+" knop te klikken een nieuwe "vraag" worden toegevoegd. Dit ziet er als volgt uit:

Onder "Kleur / symbool" kan worden ingesteld hoe de vraag in de inspecties getoond worden. De velden "Code", "Vraag" en "Eenheid" zijn tekst velden. Hier kun je dus alles invullen. "BTW" is een keuze veld, Hierin kan worden gekozen uit 21%, 9% en 0%. Als een "Vraag" is ingevuld kan op het vinkje worden geklikt. De gegevens zijn dan opgeslagen.

Volgorde vragen wijzigen

Als er meer dan een "vraag" is toegevoegd kan de volgorde worden gewijzigd door de te verplaatsen "vraag" naar de gewenste positie te slepen met de drie grijze strepen zoals hieronder te zien.

Ook kan door op het pennetje te klikken de waardes worden gewijzigd. Door op het prullenbakje te klikken word de "vraag" verwijderd.

Formulier verwijderen

Om een "Formulier" te verwijderen kan de muis op de te verwijderen vraag geplaatst worden. Een rood kruis wordt getoond en door hierop te klikken kan het "Formulier" worden verwijderd.

Bestaand formulier kopiëren

Om een bestaand "Formulier" te kopiëren kan de blauwe knop rechts boven in worden geklikt.

Prijs per opdrachtgever toevoegen

Om de prijs van een opdrachtgever kan in het filter rechts onder de kopieer knop een opdracht gever worden geselecteerd.

Hier kan per opdrachtgever een "Code" en een "Prijs per eenheid (excl. BTW)" worden toegevoegd.

Dit is het einde van deze handleiding.

Als er iets niet duidelijk is horen we dit graag. Neem dan contact op via support@renovatieplanner.freshdesk.nl of 085 760 0565