woonwinkelen - beginnen in de admin

Een stap voor stap tutorial om woonwinkelen voor de eerste keer op projectniveau in te richten en klaar te zetten voor de bewonersapp.

 

 1. Klik, na het selecteren van een project , op het menu-item ‘woonwinkelen’


 

 

 1. Er zijn nog geen formulieren. Klik op het tabblad ‘Formulieren’ om formulieren te maken.


 

 

 1. Klik op de knop ‘nieuw formulier’

 

 

 

 1. Geef het formulier een naam en een omschrijving. Deze worden voor de bewoner zichtbaar in de app. Voor de beleving van de bewoner is het verplicht om een afbeelding toe te voegen.

 

 

 1. Het formulier is aangemaakt. Nu moeten er nog keuzes worden toegevoegd. Klik daarvoor op de knop ‘details’ in het formulier.

 

 

 1. Elke vraag bestaat uit een vraag met een aantal keuzes. Klik op de knop ‘+ Nieuwe vraag’ om een vraag toe te voegen.

 

 

 

 1. De Vraag wordt zichtbaar in de app. Per keuze is aan te geven of deze voor de bewoner verplicht is of niet door het vinkje aan of uit te zetten.

 

 

 1. De vraag is toegevoegd, maar er zijn nog geen keuzes. Klik achter de vraag op de gele knop ‘+ Nieuwe optie’ om deze toe te voegen.

 

 

 1. Een keuze heeft een naam (kies een korte naam ivm leesbaarheid in de app) een productcode (niet zichtbaar voor de bewoner) en een omschrijving (voor in de app onder de details). Een afbeelding is ook hier verplicht ivm de beleving voor de bewoner.

 

 1. De optie is nu zichtbaar bij de vraag.

Herhaal stap 8 en 9 om meer opties aan de vraag toe te voegen.

Herhaal stap 6 t/m 9 om meerdere vragen aan het formulier toe te voegen.

Klik op ‘terug’ om terug te gaan naar het overzicht.

 

 

 1. Het formulier is nog niet beschikbaar voor bewoners en dient hiervoor eerst gekoppeld te worden. Klik op de knop ‘koppelen’ om dit te doen.

 

 

 1. Het koppelscherm werkt op dezelfde wijze als bij het content-tabblad. Sleep van links naar rechts de formulieren naar het project, woninggroepen of specifieke woningen.

 

 

 1. Een formulier is voor een vooraf bepaalde tijd beschikbaar. Dit is per woninggroep in te stellen. Klik op de knop ‘tijdsloten’ om de periode per woninggroep in te stellen.

 

 

 

 1. Aan de linkerzijde zijn de woninggroepen zichtbaar. Per groep is een eigen tijdslot in te stellen. Klik op het potloodje helemaal rechts om een tijdslot voor de geselecteerde groep in te stellen.

(voor het instellen van groepen zie het menu-item ‘woningen’)

 

 1. Klik op het kalendertje om de begin en einddatum in te stellen. Het woonwinkelen is voor de woningen in deze groep alleen beschikbaar tussen deze data in. (Als de folder-optie is aangevinkt bij het formulier dan zijn de keuzes al wel in te zien maar nog niet te maken).

Klik na het kiezen van de data op het vinkje rechts om het tijdslot op te slaan.

 

 

 1. Nu is het woonwinkelen voor de woningen binnen de geselecteerde groep beschikbaar tussen de getoonde data.

Klik op ‘terug’.

 1. Onder het tabblad ‘Overzicht’ zijn de gekoppelde woningen nu zichtbaar. Hier is per woning de voortgang inzichtelijk.

 

 

 

 1. De cumulatieven van de door de bewoners gemaakte keuzes worden zichtbaar onder het tabblad ‘Rapporten’. Deze lijst is eenvoudig te exporteren als Excel bestand.