In deze handleiding vertellen we hoe je de communicatieapp kunt gebruiken om als bewoners consulent met bewoners te communiceren. We hebben de app zo ingericht dat je kunt communiceren met woningen en bewoners kunt helpen met het maken van bewonerskeuzes of het invullen van enquetes. Ook kun je gemakkelijk een nieuwsbericht opmaken voor een project en bekijken welke informatie voor bewoners beschikbaar is. 


Wanneer je de communicatieapp opent zie je bovenstaande weergave. Hierin zie je de lijst met alle projecten waarop je bent toegevoegd. Door op het icoon met de ster te klikken wordt een project boven in je lijst als favoriet weergegeven. Ook zie je direct hoeveel openstaande berichten er nog per project zijn. De volgende stap is het selecteren van een project. Wanneer we een project hebben geselecteerd zien we een lijst met woningen. Hierin zien we in een oogopslag of een woning de app heeft geïnstalleerd. Verder hebben we op de onderste menu balk 2 opties. We kunnen hier switchen tussen de lijst woningen en de content die er op het project beschikbaar is. Vervolgens kunnen we op een woning klikken en zien we het bovenstaande overzicht. We zien hier een overzicht met verschillende items die we kunnen bekijken op de woning. Op de bovenste horizontale balk staan een aantal sneltoetsen. Van links naar rechts kun je: direct de woning bellen, de woninggegevens bewerken, de gps locatie van de woning bekijken, een notitie op dit adres maken en als laatste de woningcode/qr code van de woning ophalen waar de bewoner mee in logt. 


Daaronder zien we in grote knoppen extra opties. Zo kunnen we in het overzicht bewoners, bewoners toevoegen aan dit adres. In het logboek zien we de communicatiestroom via mail en brief. In Meldingen kunnen we de reeds gemaakte meldingen op dit adres bekijken en een nieuwe melding verzenden. Onder chat kunnen we met de bewoner chatten. 


Ook hebben we de opties om de woning notities te bekijken en te bewerken en kunnen we de scheurkalenderplanning voor dit adres bekijken. In het overzicht woonwinkelen krijgen we onderstaande pagina. We kunnen hier samen met de bewoner keuzes maken. Na afronden moet de bewoner op het scherm een handtekening zetten. Onder download keuzes kun je direct het ingevulde formulier verzenden. Deze is op de admin ook als pdf direct beschikbaar als archief. 

Als laatste optie kun je samen met de bewoner een enquete invullen. Mochten er naar aanleiding van deze handleiding nog vragen zijn doe dan een bericht naar support@renovatieplanner.nl