Met de module woonwinkelen kun je bewonerskeuzes digitaal vastleggen. In de renovatieplanner maak je zelf een formulier op, bewoners kiezen uit de opties die je voorlegt. Hierbij word een digitaal dossies aangelegd van alle keuzes. Betaaloverzichten worden direct gemaakt en met een Mollie koppeling kan naar wens ook direct worden betaald. Bewoners krijgen direct een overzicht van de door hun gemaakte keuzes te zien.

In deze handleiding laten we zien hoe je een Woonwinkel-Formulier maakt in de Renovatieplanner. Deze handleiding is de eerste in een serie van 3. Nadat we in deze handleiding een formulier hebben gemaakt laten we in handleiding 2 zien hoe je ervoor zorgt dat iedere woning het juiste formulier ter beschikking heeft. In de laatste stap laten we zien hoe het formulier ingevuld moet worden in de App.

Een formulier maken

Om een nieuw formulier te maken beginnen we in de bibliotheek van de Renovatieplanner en selecteren we "Bewonerscommunicatie" in de menu balk. In het overzicht kiezen we de meest rechter tab "woonwinkelen".

Met de grote gele knop "Nieuw formulier" maken we een nieuw formulier. In het pop-up-menu vullen we de velden en kiezen een voor de bewoner herkenbare afbeelding. (bijvoorbeeld een keuken als het een formulier met keuzes in de keuken betreft ). Als alle gegevens zijn ingegeven en we op opslaan hebben geklikt verschijnt het formulier als nieuwe tegel in de lijst, zie afbeelding. Om het formulier in te richten of te bewerken klikken we in de tegel op de gele "details" knop.

Vragen toevoegen

De opbouw van het formulier is simpel, de bewoner krijgt een lijst vragen waar hij/zij per vraag 1 keuze optie kan maken. Houdt hier dus rekening mee in de opbouw van je formulier. Het is wel mogelijk om een antwoord meerdere keren te laten kiezen. Bijvoorbeeld een bewoner mag een keukenkastje 3 keer kiezen.

In de editor kies je links een nieuwe vraag een vult deze in. Hierbij kun je afdwingen of een vraag verplicht is. Bewoners kunnen een formulier pas afronden als alle verplichte vragen zijn voldaan.

Wanneer de vraag is gemaakt klik je aan de rechterkant op de gele knop "nieuwe optie". Hier kun je de opties voor deze vraag ingeven. De popup zoals op de afbeelding hierboven verschijnt. Je kunt hier de optie een naam geven en een omschrijving. Verplicht is om ook een afbeelding toe te voegen van het product.  Ook geef je hier aan of een optie kosteloos is of dat er door een bewoner betaald moet worden voor de optie, het zij eenmalig of verrekend in de huur.

Wanneer een bewoner deze optie meerdere keren zou mogen kiezen dan dient het vakje voor eenmalige betaling aangevinkt te worden. Vervolgens verschijnt een extra optie om een hoeveelheid aan te geven.

Op deze manier maak je een woonwinkelformulier. In de volgende korte handleiding laten we zien hoe je dit formulier in je project koppelt aan de woningen.