In de eerste handleiding hebben we een woonwinkelformulier gemaakt. Nu is het tijd om dit formulier beschikbaar te maken in ons project zodat bewoners de keuzes kunnen vastleggen. Wanneer we ons project openen heeft "woonwinkelen" een eigen tabblad. Zie je dit tabblad niet neem dan even contact op met een systeembeheerder in je organisatie, het kan zijn dat je (nog) niet voldoende rechten hebt om woonwinkelen in te stellen.

Wanneer we op het tabblad woonwinkelen hebben geklikt zien we dat er 3 opties zijn. We kopen binnen op de "overzicht" pagina. Hier zien we de status van woonwinkelen. Hier kunnen we per adres dat al keuzes heeft gemaakt ook het resultaat printen door op het winkelwagentje te klikken. Als we op rapporten klikken kunnen we statistieken vinden over de aantallen per product en per woning. Deze matrix kan ook worden geexporteerd. Voor nu kijken we naar het derde tabje "Formulieren".

In dit tabblad kunnen we een nieuw formulier maken of een formulier uit de bibliotheek ophalen. Aangezien we dit in stap 1 hebben gedaan kiezen we voor deze optie. We krijgen een popup en in deze popup slepen we het gewenste formulier van de linkerkolom naar de rechter project kolom.

Het formulier is nu beschikbaar binnen het project. Nu moeten we het formulier toewijzen aan de woning(en).

Dit doen we met de knop "koppelen". We krijgen het onderstaande scherm te zien:

In de linker kolom kiezen we aan welke woning of woninggroep we een formulier willen toekennen. Deze selectie zien we in de rechter kolom. Vervolgens slepen we het formulier uit de linkerkolom naar de rechter kolom om deze te koppelen. Als we een formulier aan het gehele project willen koppelen slepen we hem naar de middelste kolom "Project".

In de laatste stap moeten we aangeven in welk tijdvak de bewoners de keuzes mogen vastleggen. We doen dit door op tijdsloten te klikken. We komen op onderstaand menu waarin we per woninggroep een tijdslot kunnen maken.