Met meldingen in de Renovatieplanner kun je een of meerdere bewoners direct op de hoogte brengen door ze een melding te sturen. Deze melding ontvangen bewoners in de bewonersapp of per email. In de volgende handleiding leggen we je uit hoe je een melding verzend.

Meldingen verzenden doe je vanaf het tabblad "communicatie" in de online beheeromgeving van de Renovatieplanner.

LET OP! Met rechten en rollen kan je systeembeheerder bepalen tot welke functies je toegang hebt. Zie je het tabblad niet neem dan contact op met je systeembeheerder.

Wanneer je in het tabblad "communicatie" op "meldingen" hebt geklikt krijg je het bovenstaande venster te zien.

In de linker kolom zie je de standaard archiefmappen, met de gele knop maak je een nieuwe archiefmap. Bij het verzenden van een melding, zie volgende stap, kun je aangeven in welke map je deze wilt archiveren. Op deze manier vind je meldingen makkelijk terug.

Om een nieuwe melding te maken klik je rechts in het scherm op het gele knopje met een plus erin. Je komt dan op het verzendscherm zoals op de hier onderstaande afbeelding.

In dit scherm zie je de verzendopties. Allereerst selecteer je aan welke woning(en) je de melding wilt verzenden. Dit doe je door op "selecteren" te klikken. Je krijgt dan het standaard selectiescherm te zien. Hierin kun je kiezen om woning per woninggroep, bouwstroom of allemaal te zien. Je vinkt de woningen aan om een selectie te maken en kiest "accepteren" wanneer je selectie compleet is.

Vervolgens kun je een archiefmap selecteren. Standaard is dit "ongecategoriseerd". Wil je een andere archiefmap selecteren dan klik je op de huidige map en kies je uit de dropdown in welke map je de meldingen wilt archiveren.

Je kunt nu je melding typen, je kunt een onderwerp invoeren en een inhoud. Als je klaar bent om te verzenden kies je verstuur.

Naast het maken van een pushmelding in de bewonersapp kun je hiermee ook een mail verzenden naar de woningen. Je doet dit door de checkbox aan te vinken voor verzenden als mail. Bewoners met de app zullen evenzogoed een melding ontvangen in de app.

Voor het verzenden per email is een projectmailadres vereist. Je stelt deze in op de pagina "overzicht". Dit projectmailadres wordt onder andere gebruikt om. datumprikkerafspraken op te ontvangen en dient in dit geval als referentie die in de mail voor bewoners wordt gebruikt.

Emailberichten worden standaard verzonden naar het emailadres waar een bewoner de app mee gebruikt. Heeft de bewoner de app niet met zijn/haar mailadres geregistreerd dan sturen we een mail naar het standaardmailadres van de bewoner. Dit emailadres vind je in het woningdossier op de overzichtpagina. Het mailadres kan automatisch worden geimporteerd met de CSV import met de woningen.

Pro tip: wanneer je een warme/sociale opname doet bij bewoners laat dan het in het formulier automatisch het mailadres invullen van de bewoner. Klopt deze niet dan kunnen jullie die gelijk aanpassen waarna dit direct in de database wordt aangepast. Zo zijn je gegevens up to date voor het verzenden van emails.