In de handleiding leggen we uit hoe je gebruikers beheert in de Renovatieplanner. Aanvullend op deze handleiding is het nuttig om ook onze handleiding voor "Rechten & Rollen" door te nemen. In die handleiding leggen we je uit hoe je gebruikers kunt toewijzen om het systeem te gebruiken. 


Gebruikers beheren doe je in de linkermenubalk via de knop "gebruikers". LET OP: deze functie is alleen toegankelijk voor beheerders. Mocht je geen toegang hebben tot deze functionaliteit neem dan contact op met de Renovatieplanner beheerder van je bedrijf. 
Zoals bovenstaand is te zien kom je in het beheermenu voor gebruikers. Hier zijn een aantal acties beschikbaar: 

- een nieuwe gebruiker maken

- een bestaande gebruiker verwijderen

- de gebruiker een wachtwoordvergeten email verzenden

- de gebruiker in/uitschrijven voor de nieuwsupdates


Een nieuwe gebruiker maken

Via de gele knop boven in de pagina kun je een nieuwe gebruiker aanmaken. Hiervoor opent in een popupvenster een wizard waarin je de nieuwe gebruiker aanmaakt. In het eerste venster vul je de gegevens in van de gebruiker. 

Daarna kies je op volgende en kom je in het scherm waarin je de vestiging kiest en waarin je kiest of de gebruiker een beheerder is of medewerker. 


Beheerder : Een beheerder in de Renovatieplanner krijgt de standaardrol "Admin" hiermee kan de gebruiker alle functionaliteit gebruiker over alle projecten in het bedrijf. 


Medewerker : Een medewerker heeft alleen toegang tot de projecten waar hij/zij via rechten en rollen toegang tot heeft gekregen. Zonder een toegewezen rol kan een medewerker geen acties uitvoeren. 


Vestiging : Heeft je bedrijf meerdere vestigingen en wil je dat je medewerkers alleen relevante projecten zien en alleen in andere vestigingen werken wanneer nodig? Dan kun je een licentie voor meerdere vestigingen afnemen. Wanneer je een medewerker toegang geeft tot een vestiging kan hij/zij alleen de projecten van deze vestiging gebruiken. Gebruikers beheren


Wanneer je een gebruiker hebt gemaakt kun je deze beheren. Wanneer je het gebruikersoverzicht opent zie je aan de rechterkant een viertal iconen staan voor iedere gebruiker. 


Gebruiker verwijderen: Via de rode prullenmand kun je een gebruiker verwijderen. 

Wachtwoord herstel mail: Met het grijze icoon met de envelop kun je de gebruiker een mail verzenden voor het herstellen van het wachtwoord. 

Gebruiker bewerken: via de eerste gele knop kun je een gebruiker bewerken, hetzelfde menu als voor gebruikers aanmaken verschijnt waarna je de data kunt aanpassen. Data word bij wisselen van tabblad of klikken naar volgende automatisch opgeslagen. 

Nieuwsbrief aan/uit: met het laatste knopje kun je de nieuwsbrief wel of niet naar de gebruiker laten verzenden.