Als onderdeel van het beheren van de formulieren kun je labels toevoegen aan formulieren. Hiermee kun je snel door je formulieren zoeken op basis van de gekoppelde labels. Per formulier is het mogelijk om meerdere labels toe te voegen.

In deze handleiding leggen we uit hoe je labels kunt maken, deze aan je formulieren kunt koppelen en hiermee snel door je formulieren kunt zoeken.

Labels aanmaken :

Om te beginnen moeten we eerst labels maken. Het aanmaken en beheren van beschikbare labels doen we in het overzicht "disciplines en labels". Je vindt dit in de linker menu balk. Let op, alleen gebruikers met voldoende rechten hebben toegang tot dit menu. Als we het menu openen kunnen we naar het tabblad "labels" navigeren. Hier maken we labels met de knop voor toevoegen, kunnen we de naam aanpassen met de bewerkknop achter de regel voor een label en kunnen we een bestaand label verwijderen.

Een label toewijzen aan een formulier :

Vervolgens willen we de labels toewijzen aan een formulier. Dit doen we in het instellingen menu van een formulier.

We navigeren in de linker balk naar bibliotheek en kiezen dan voor formulieren.

Op de optiebalk van het betreffende formulier kiezen we de gele knop voor instellingen. In het instellingen menu kiezen we het rechtertabblad voor labels.

We kunnen in dit overzicht zien welke labels zijn gekoppeld aan een formulier en welke labels beschikbaar zijn. Door aan de rechterkant op de dropdown te klikken naast "labels" worden alle labels zichtbaar gemaakt.

Wanneer je op een label klikt wordt hij gekoppeld aan het formulier. Daarbij verschijnt hij in het bovenste gedeelte "gekoppelde labels".  Een label verwijderen doe je door op een label in het overzicht gekoppelde labels te klikken waarna je gevraagd wordt of dit verwijderd moet worden.

Formulieren zoeken op label

Als laatste wil je door je formulieren kunnen zoeken op basis van label. Dit doe je in overzicht formulieren in de bibliotheek.

Je kunt hier boven in beeld op het vergrootglas klikken om te zoeken. Je kunt een of meerdere labels aanklikken en alle formulieren die aan de zoekopdracht voldoen worden getoond.

Einde handleiding

Indien er na het lezen van deze handleiding nog vragen zijn neem dan contact op met support@renovatieplanner.nl. Met uw feedback kunnen we deze handleiding waar nodig verder uitbreiden.